Maison Neuve image

Paardrijden in de omgeving

CDTE Livradois-Forez

De Livradois-Forez is een gebied met een fantastische natuur, die zich zeer goed te paard laat verkennen. Samen met "Ferme equestre de Polytrait", onze buurvrouw, kunnen we zowel de paarden alsmede hun berijders verzorgen en onderdak bieden. Beide onderkomens liggen een paar kilometer bij elkaar vandaan, maar wij zorgen voor vervoer indien nodig. Het "Comité Departemental du Tourisme Equestre du Puy-de-Dôme (CDTE63)" heeft de Puy-de-Dôme voorzien van een 6-tal routes van gemiddeld 30 km en de "Boucle Dore" is één van die routes. Onze locatie biedt een prima uitgangspunt voor het verkennen van deze route. Daarnaast heeft F.R.E.T.E. (Fédération Française des Relais d'Etape et de Tourisme Equestre) een groot aantal onderkomens voor paarden en ruiters verzameld om uw verblijf hier optimaal te kunnen organiseren.

 

Boucle Dore: "Klaar om te ontdekken!" Kom en ontdek dit gebied met zijn vele gezichten die de reiziger zullen blijven verbazen! In de valleien of blootgesteld aan de winden uit de vier windstreken zult u rijden over de bergkammen.
Dit grote, groene universum, de Livradois-Forez, gemaakt van rotsen en water, zal u haar mooiste bossen, vulkanische heuvels, kastelen, glaciale valleien, en nog veel meer onthullen.
Laat uzelf gaan met een eindeloze galop en klim naar de verzameling van wolken op de eenzame heidevelden van de Hautes-Chaumes, dat op u wacht als een landschap uit Rusland!
De ongerepte natuur vult uw ogen met zijn vele schatten: de Lys Martagon, de korhoenders of de 'Merle de Roche' (merel).

Bron: CDTE63

Articles View Hits
820828