Print
Maison Neuve image

Fietsen in onze prachtige omgeving

De Auvergne biedt u de mogelijkheid te genieten van de bezienswaardigheden, de rust en ruimte die er in overvloed te vinden is.

Een hele goede manier om hiervan te genieten is het maken van fietstochten. Voor de sportieve fietser zijn er voldoende uitdagingen te vinden op zowel de mountainbike en de toer- / racefiets.

Vele honderden kilometers bospad en geasfalteerde weg wachten op u om u mee te nemen langs beken en rivieren, door dorpjes en kleine stadjes met vaak prachtige (romaanse) kerken.

In de directe omgeving van Maison Neuve hebben we een maximaal hoogteverschil van ca 860 meter. Dat wil zeggen vanaf Ambert (op ca 530 meter hoogte) naar de Col de Béal (1390 meter hoogte). De wegen naar deze Cols zijn zelfs voorzien van informatieborden:

    Col du Beal      Col de Supeyres

En voor de echte fans is er zelfs de mogelijkheid om de Puy de Dôme één ochtend per jaar te beklimmen.

Ook wanneer u het wat kalmer aan wilt doen biedt het dal van de rivier de Dore, waarin o.a. Ambert gelegen is, vele kilometers weg, waar de hoogteverschillen binnen de perken blijven. Helemaal vlak is er hier niets, dus voldoende versnellingen op de fiets is zeker aan te raden.

We hebben een 20-tal kant en klare fietsroutes klaar liggen, van erg makkelijk tot erg moeilijk. En voor de mountainbike fietsers zijn de wandelroutes die we hebben liggen ook goed te gebruiken als 'oefenstof'.

Klik hier voor een overzicht van de aanwezige VTT / Mountain-bike routes

Klik hier voor een overzicht van de aanwezige tourfiets routes

Hieronder vindt u een aantal fietstochten in de buurt bij ons de we voor u gevonden hebben op internet:

WICILOC:

Een handige APP (voor android en iOS) is VISORANDO. Vele wandel-, fiets- en skiroutes op uw telefoon of tablet............... Alleen in het Frans, maar veel routes beschikbaar....