Imprimer
Maison Neuve image

CORONA virus

Zie onze CORONA Virus pagina voor informatie over deze crisis betreffende onze kamers en gîte / appartement.


Welkom bij chambres d'hôtes en gîte Maison Neuve

Maison NeuveWelkom op de website van "Maison Neuve".

In het hart van het natuurpark 'Livradois-Forez', temidden van  een prachtige omgeving heten we u graag welkom.

Voor u hebben we 4 tweepersoons kamers, de luxe kamer (voor 2 personen, met meer ruimte, zitkamer en TV) en een 4-persoons gite (appartement) beschikbaar.

De kamers zijn inclusief ontbijt en hebben allemaal een eigen badkamer met douche, wc en wastafel. Op de kamers kunt u uw eigen kop thee of koffie maken. Alle spulllen daarvoor zijn aanwezig (bij de prijs inbegrepen). Gebruik van handdoeken, beddegoed, kluisje, wifi en het verwarmde zwembad (ca half juni - september) is ook in de kamerprijs inbegrepen.

De 4-persoons gite bestaat uit een zitkamer, eetkamer met keukenhoek, twee slaapkamers, elk met een eigen badkamer en twee eigen terrassen. Ook hier is het gebruik van handdoeken, beddegoed, kluisje, wifi en het verwarmde zwembad in de prijs inbegrepen (het ontbijt is niet inbegrepen - tegen meerprijs wel mogelijk).

Onze 'Chambres d'hôtes' ligt ca. 14 kilometer van Ambert verwijderd, vlak bij het plaatsje Grandval, een klein authentiek dorp in de Auvergne, in het departement "Puy de Dome" (Département nr. 63). Op circa 940 km van Utrecht. De Auvergne is een vrij onbekende regio waardoor de rust grotendeels bewaard is. Dit hebben we te danken aan het feit dat een vijftal franse presidenten uit de auvergne afkomstig zijn. Die hebben ervoor gezorgd dat "hun" thuisbasis rustig is gebleven.

Tijdens uw verblijf kunt u dus uitgebreid genieten van de rust en de prachtige heuvelachtige natuur om ons heen. Zo liggen er b.v. diverse beschrijvingen van wandel- en fietsroutes voor u klaar.

De streek rond ons leent zich, het hele jaar door, voor diverse soorten vermaak. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen charmes.

Kom helemaal tot rust en tot uzelf..... Onthaasten in optima forma in de geweldige natuur van de Livradois-Forez!!

Het voorjaar met zijn prachtige ontluikende natuur, de zomers die in veel opzichten zeer gevarieerd kunnen zijn, het najaar dat vooral opvalt door de uitbundige kleuren en de winter staat garant voor een flink aantal “sneeuwdagen” ( Maison Neuve ligt op 815 meter hoogte ).

Natuur 2

We hebben nog enkele mogelijke vormen van tijdverdrijf voor u op een rijtje gezet :  

Graag helpen we u met de invulling van uw dagplanning.

In het winterseizoen is het zelfs mogelijk op de “lange latten" te gaan staan. Op ca. 40 km. bij “ons” vandaan bevindt zich het skioord “Station Chalmazel”. Bij gebrek aan natuurlijke sneeuw zorgen 70 sneeuwkanonnen voor een prima alternatief.

Het ontbijt bestaat uit verse croissants, stokbrood, koffie, thee, jus d'orange, yoghurt en (indien voorradig) eigengemaakte confiture.

Tevens kunnen we u een arrangement bieden voor bijvoorbeeld een 'team-building' activiteit.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ons. Per brief, e-mail of per telefoon (we spreken Nederlands).

Ons gehele pand is ''niet-roken'' en ons verwarmde zoutwaterzwembad is een aangename verfrissing voor u (vanaf ca half juni tot half september, een beetje afhankelijk van het weer).

Bij ons geen 'chateau meiland' taferelen, maar wel een prachtige omgeving vol natuur en rust....

Helaas, we accepteren geen huisdieren...

 

Zwembad

Ons verwarmde zwembad van 9,75 x 4,88 x 1,32 m


Maison Neuve & Google Maps / Street View


booking com aword 2021

- -

booking com aword 2021